تبلیغات
❀ خورشید تابان ❀ - بازیافت تفاله چای

بازیافت تفاله چای

پنجشنبه 8 بهمن 1394 08:16 ب.ظ

نویسنده : ملیکا مظاهری

شاید خیلی از افراد پس از نوشیدن چای و یا استفاده از چای کیسه ای ، سطل زباله رو بهترین مکان براش بدونند ولی این یه اشتباه بزرگه . تفاله ی چای انقدر که این افراد فکر می کنند بی ارزش نیست.

Image result for ‫تفاله چای‬‎




چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های گرم تو مشرق زمینه که داره جای خودش رو تو غرب هم باز می‌کنه. این نوشیدنی طبیعی در کنار همه خواص آنتی‌اکسیدان بودن، نشاط آوری و آرامبخشی و … می‌تونه یه جورایی ما رو در فرهنگ بازیافت و تفکیک زباله کمک کنه. درسته که برگ چای بخش عمده‌ای از خواصش رو به همون آب داغی می‌ده که باهاش دم کشیده، اما تو بافت‌های خودش هنوز خواص زیادی داره که می‌تونه به طبیعت برگرده.

برای استفاده ی مجدد از تفاله ی چای راه های زیادی پیشنهاد می شه . مثل استفاده از اون برای تمیز کردن فرش ها ، براق کردن کفپوش های چوبی ، تمیز کردن آینه ها و پنجره ها ،  زدودن بوی بد یخچال ، رهایی از بوی بد ماهی ، تسکین آفتاب سوختی ، رفع خستگی چشم و ... اما در کشاورزی ارگانیک و تهیه کود طبیعی و یا ورمی کمپوست هم می شه از این ماده ی ارزشمند استفاده کرد. تفاله چای بهترین کود برای گیاهان آپارتمانیه. این کود گیاهی بی‌ضرر به مرور تبدیل به خاک سالمی می‌شه که به رشد گل و گیاها کمک می‌کنه. این کود برگ‌ها رو شفاف‌تر می‌کنه و کنتراست رنگ اونا رو هم بالا می‌بره. یعنی اگه گل ابلقی مثل حُسن یوسف دارید با ریختن تفاله چای پای گلدونش به مرور متوجه می‌شید که قرمزی برگ‌ها قرمزتر و سبزی‌شون هم سبزتر می‌شه. جز این خوبی‌ دیگه تفاله چای اینه که با خاصیت ضد باکتری‌ش مثل یه آفت‌کش برای خاک گدون عمل می‌کنه و شما رو از سم‌های شیمیایی بی‌نیاز می‌کنه.

همچنین می شه به راحتی از این برگ های استفاده شده ی گیاه چای برای تولید ورمی کمپوست خانگی استفاده کرد. افرادی که به روش ما ورمی کمپوست خانگی تولید می کنند ، به راحتی می تونن پس از کم کردن آب ، این تفاله ها رو توی سایت ورمی کمپوستشون خالی کنند.


enaha.ir




دیدگاه ها : نظرات
برچسب ها: بازیافت ، طبیعت ، محیط زیست ،
آخرین ویرایش: پنجشنبه 15 بهمن 1394 04:34 ب.ظ